Stor internasjonal pris til keramiker Torbjørn Kvasbø

Forfatter: Tone Kolaas Publisert: 12.mai
Gyeonggi International Ceramic Biennale 2017 (GICB2017) i Korea er den største og viktigste internasjonale biennalen i verden for keramikere. Sist lørdag 6. april mottok Torbjørn Kvasbø biennalens fremste pris - "The Grand Prize". Juryen bestod av 11 medlemmer fra seks land og plukket ut Kvasbøs arbeid blant 2470 bidrag fra 1497 deltagende kunstnere.

Om Torbjørn Kvasbøs arbeid "Tube Sculpture" sa juryen ved Gyeonggi International Ceramic Biennale 2017; "...Tube Sculpture is made by piling up yellow tubes. The artist says that the color yellow symbolizes life and that tubes are a reference to communication..."

Rørformen er metafor på selve livet

Eller som Kvasbø selv formulerer det: - Gjennom rør-formen referer jeg i grunnen til livet selv: Den viktigste transportformen for alt liv er gjennom rør, i kroppen, og i naturen forøvrig. Dessuten er rør/beholder/vessel den mest arketypiske bruksgjenstanden i vår kultur og i min keramiske fagtradisjon, verden over.

Videre kommenterte juryen: “…workmanship is combined with conceptual thinking. Torbjørn Kvasbø is a mature, experienced artist with outstanding craftsmanship. The Tube Sculpture speaks for the trends of experimental and sculptural Western ceramic art for its outstanding form and artistic expression.”

Liste over arbeidene som fikk priser og hederlig omtale ved Gyeonggi International Ceramic Biennale (GICB2017) i Korea 2017, finner du her. 

Fra Venabygd til verden

Kunstneren og keramikeren Torbjørn Kvasbø har sitt hjem og verksted i Ringebu, men verden er hans arena. Fra huset i Venabygd går ferden ikke bare til verdens største biennale for keramikere i Sør-Korea, der han i tillegg til å delta i selve bienallen, også har satt av ekstra dager for å jobbe i leira sammen med dyktige koreanske og internasjonale kolleger. Selv beskriver han dette samarbeidet med internasjonale kollegaer som en god skisseperiode som har resultert i utkast og ideer til en rekke nye skulpturer.

Og nye arbeider er selvsagt vesentlig for alle skapende mennesker, men særs viktig for en som om to år ikke bare skal delta på den store bienallen GICB2019, men i tillegg ha egen separatutstilling.

Ny utstilling åpner 10. juni i Ringebu 

Her hjemme står også oppgavene i kø. Den 10. juni åpner Kvasbø ny utstilling i fjøset i Ringebu prestegård.

- Det jobbes litt med å gjøre rommet ferdig, forteller Kvasbø. - Rommet er renset og vasket skånsomt så det meste av det originale er intakt, golvet er pusset akkurat så lite som jeg vil ha det, ny utgangsdør er snekret, og det jobbes med å få tak i et noenlunde rimelig, men ok lyssystem i taket. En betongplattting må på plass utenfor inngangsdøra så jeg kan laste ned og trille inn tunge gjenstander. Fjøset er rått og nydelig, et godt prosjektrom! Torbjørn Kvasbø er begeistret! Det blir spennende å se hva jeg får til der. Kjempejobb å drive med aleine, riktignok, men jeg håper å kunne begynne monteringen siste uka i mai, avslutter han.

Utstillinger forberedes i Kunsthall Grenland og Sevres Museum i Paris

Men ikke nok med dette. I det som er igjen av verksted på nedlagte Porsgrunn Porselensfabrikk i Grenland har Torbjørn Kvasbø et stort støpeprosjekt på gang.  - Dette er et samarbeid med Kunsthall Grenland, forteller Kvasbø. Vi startet 1. februar og støper gamle PP-vaser på harde livet helt fram til jeg åpner utstilling der 1. november. Jeg har ansatt en person som gjør støpejobben for meg. Ellers har jeg en stor utstilling i Sevres Museum i Paris våren 2018, sammen med Marit Tingleff og Kari Dyrdal. Vi har 1000 m2 galleri så det blir en stor mønstring, avslutter Kvasbø.

Litt fakta om Torbjørn Kvasbø

Torbjørn Kvasbø (f. 1953) studerte i perioden fra 1975 til 1978 ved Institutt for keramikk på Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB). Her kom Kvasbø i kontakt med utenlandske keramikere som arbeidet i en nyere keramisk tradisjon med større fokus på det kunstneriske abstrakte uttrykket.

Den store vedfyrte ovnen i Venabygd

Foto: Kari Sund

I 1984 reiste Kvasbø til Japan for å lære seg mer om japansk keramikk, og sommeren 1985 bygget han en anagama-ovn hjemme i Venabygd i Gudbrandsdalen. Dette er en stor teglsteinsovn med 7 m3 kammer. Tar 5-6 døgn å brenne. Ovnen fyres med ved og varmes opp til mellom 1300 til 1350 grader. Under brenningen utsettes det rå steingodset for åpen ild. I løpet av prosessen blir lufttilførselen redusert og røykgasser utvikles, noe som gir ulike farger på overflaten av steingodset. I tillegg bruker Kvasbø for eksempel skjellsand, glasur og sandblåsing for å oppnå ulike teksturer på keramikken.

Fra bruksformer til et abstrakt formspråk

Foto: Nasjonalmuseet, Vedfyrt steingods. 1989

Mot slutten av 1980-tallet ble Kvasbøs arbeider tydeligere preget av et abstrakt formspråk. Den rå leiren ble røffere behandlet og de opprinnelige bruksformene deformert. Typisk for arbeider fram mot 2000-tallet er en overflate som kan minne om størknet lava.

De monumentale formatene

Foto: Nasjonalmuseet, «Bagdad Blues». Glasert steingods. 2013. 

I 2003 oppholdt Kvasbø seg ved European Ceramic Workcentre (EKWC) i Nederland. Her fikk han anledning til å arbeide i virkelig store monumentale formater. Dette oppholdet og de store formatene markerer en dreining i Kvasbøs kunstnerskap. Arbeidene blir brent i gassovn og får overflater med glassur i sterke farger som grønt, rødt, gult, blått og oransje. Mange av disse verkene ble vist på Torbjørn Kvasbøs separatutstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo (2005).

Professor og kunstner med verden som scene

Foto: Nasjonalmuseet. Leirgods med hvit begitning og gul glasur 2012-2013.

Torbjørn Kvasbø har vært professor i keramikk ved Högskolan for Design och Konsthantverk i Göteborg (1996-2000) og på Konstfack i Stockholm (2000-2008). I tillegg har han vært gjestelærer ved kunsthøgskolene i Bergen og Oslo, og flere andre utenlandske kunsthøgskoler.

Villeroy & Boch Gustavsberg utnevnte i 2008 Kvasbø til keramikkstipendiat. I forkant av stipendieutdelingen skrev bedriften i sin pressemelding: ”Torbjørn Kvasbø har även påverkat yrkesverksamma keramikere att ta plats på såväl den svenska som den internationella scenen. Utan honom hadde sannolikt utvecklingen av svensk keramikk inte varit så dynamisk som den är i dag.”

Motatt mange prestisjetunge priser

Foto: Nasjonalmuseet, Frode Larsen. "Vaseklase", støpt uglasert porselen, 2010.

Torbjørn Kvasbø har også blitt tildelt «Premio Faenza», førstepremie ved 51. Faenza International Ceramic art Competition (1999), Kunsthåndverkprisen (2012) og nå altså Grand Prize under Gyeonggi International Ceramic Biennale i Sør-Korea i 2017.

Nyheter:

  • Akustikk i musikklokaler - enkle tiltak gjør stor forskjell
  • 22. mai
  • Akustikk i lokaler som brukes til musikk er et område som ofte er forsømt. Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund har derfor bidratt til at det er etablert en nasjonal bygningsstandard som sikrer god akustikk i musikklokaler, forteller daglig leder Trond Eklund Johansen i Hedmark og Oppland musikkråd. Standarden holder frem seks viktige faktorer: Stort nok romvolum, riktig etterklangstid, korrekt bassfaktor, lav bakgrunnstøy, romforsterkning og klarhet.
  • Utlysning: Stipend til unge kunstnere
  • 18. mai
  • Oppland fylkeskommune ved Kulturavdelingen lyser ut stipend på kr 50 000 til unge kunstnere i etableringsfasen. Stipendordningen skal støtte unge profesjonelle kunstnere som er bosatt i Oppland, eller som har som hensikt å etablere seg i Oppland. Søknadsfrist 1. juni 2017.
  • Utlysning: Arbeidsstipend for etablerte kunstnere
  • 16. mai
  • Oppland fylkeskommune ved Kulturavdelingen lyser ut arbeidsstipend på kr 200 000 for etablerte kunstnere. For å kunne gi kunstnere mulighet til å arbeide med større kunstprosjekter eller eksperimentere med nye uttrykk har Oppland fylkeskommune etablert ordningen med arbeidsstipend til etablerte kunstnere. Søknadsfrist er 1. juni, frist for ettersending av vedlegg og dokumentasjon er 15. juni. Foto: Pål Moddi Knutsen, mottaker av arbeidsstipend for etablerte kunstnere 2017/2018.
  • Poetry of Silence / Stillhetens poesi på Prosjektrom3
  • 13. mai
  • Flott åpning av kunstneren Kristin Skriverviks utstillingen Poetry of Silence / Stillhetens poesi fredag 12. mai på Patrick Huses "galleri" Prosjektrom3 på Vinstra. Utstillingen ble åpnet av av prof. Hans Jørgen Wallin Weihe. Deretter var det "artist talk" med Kristin Skrivervik i samtale med Hans Jørgen Wallin Weihe.
  • Stor internasjonal pris til keramiker Torbjørn Kvasbø
  • 12. mai
  • Gyeonggi International Ceramic Biennale 2017 (GICB2017) i Korea er den største og viktigste internasjonale biennalen i verden for keramikere. Sist lørdag 6. april mottok Torbjørn Kvasbø biennalens fremste pris - "The Grand Prize". Juryen bestod av 11 medlemmer fra seks land og plukket ut Kvasbøs arbeid blant 2470 bidrag fra 1497 deltagende kunstnere.
  • Søker forsker(e) til evaluering av kunstnerresidenser
  • 12. mai
  • EVALUERINGS-OPPDRAG: I Oppland har vi noen flotte kunstner-residenser. Vi tror at satsingen på disse residensene gir gode utviklingsmuligheter for både kunstnere, kunsten og samfunnet rundt. Men vi vet det ikke. Derfor må vi evaluere ordningen. Kanskje du er den rette forskeren for dette oppdraget. Eller kanskje du kjenner noen?
  • Utstilling av dåpstøy og kniplinger i gull og sølv
  • 11. mai
  • I foajeen på hos Oppland fylkeskommune på Lillehammer stiller Husflidhåndverker Ann Therese Ekeren Skari, og firmaet Dåpstradisjon, ut nydelige dårpskjoler, dåpsluer og håndlagede metallkniplinger i gull og sølv.
  • Ny utstilling på Peder Balke-senteret
  • 10. mai
  • For en tid tilbake skrev vi om åpningen av den store Peder Balke utstillingen på The Metropolitan Museum of Art i New York (NYC). Men det er ikke bare i utlandet det satses på Balkes kunst. Også her hjemme arbeides det nå målrettet med å samle kompetansen om Peder Balke og gjøre bildene hans tilgjengelige for et større publikum. 20. mai åpner ny utstilling om Peder Balke på Peder Balke-senteret på Østre Toten.
  • Med Peder Balke til New York
  • 11. april
  • Til stede ved åpningen av utstillingen med malerier av Peder Balke i New York: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (f.v.), Anne-Marte Kolbjørnshus, leder komite for opplæring og kultur, Tomas Gjetmundsen, Balke-senteret, Guri Bråthen, ordfører i Østre Toten kommune, fylkesvaraordfører Ivar Odnes og fylkeskultursjef Kyrre Dahl.
  • Norsk litteraturfestival 2017 - programmet klart
  • 4. april
  • Fokus på nasjonalisme, indisk litteratur og nordisk litteratur. Festivalsjef Marit Borkenhagen og kunstnerisk rådgiver Mathias R. Samuelsen tror årets litteraturfestival vil vekke begeistring og engasjement. - Vi er overbevist om at det vil være interessante programposter for alle publikummere, sier Samuelsen. Festivalsjef Borkenhagen legger til at det kommer mange modige forfattere til Norsk litteraturfestival 2017. Festivalen foregår på Lillehammer i dagene 30. mai til 4. juni. Karl Ove Knausgård, Ngugi wa Thiong’o, Åsne Seierstad, Sjón, Kamila Shamsie, Moddi, Jerry Pinto, Svein Nyhus og Meg Rosoff er blant årets hovednavn.
  • Konsert fra Hemsingfestivalen på NRK 2
  • 15. mars
  • Hadde du ikke anledning til å dra til Valdres på festival? Eller har du lyst til å høre de dyktige musikerne spille en gang til? Da har du anledning lørdag 18. mars på NRK 2.
  • Vinjerock årets festival og Rondaståk årets nykommer
  • 6. mars
  • Det drysset gjeve priser over to av Opplands festivaler under årets by:Larm. Vinjerock ble kåret til årets festival og Rondaståk til årets nykommer 2016. Prisene er delt ut av organisasjonen Norske konsertarrangører.
  • 116 000 i støtte til prosjekt i Gudbrandsdalen
  • 23. februar
  • Stiftinga G-Kultur har delt ut 116.000 kroner i stønad til prosjekt i Gudbrandsdalen. Stiftinga mottok 23 søknader til utlysingsfristen 1. februar, fordelt med 8 søknader på "Årets satsing" (artiklar til lokalhistoriske tidsskrift og publikasjonar) og 15 på den generelle stønadsordninga.
  • Stipend til fem kunstnere
  • 20. oktober
  • Ella Fiskum, Ragnhild Hemsing, Pål Moddi Knutsen, Sebastian Rusten og Ingrid Stenersen er navn verdt å merke seg. I dag mottok de fem spennende kunstnerne; en billedkunstner/musiker, en filmskaper, en dansekunstner, en fiolinist og en visekunstner, kunstnerstipend fra Oppland. Fylkesordfører Even Aleksander Hagen delte ut stipendene i forbindelse med Fylkeskulturkonferansen 2016.
  • Vis meg hva du kan og hvordan du gjør det!
  • 30. september
  • Litteraturen, språket - du kommer ikke utenom. Men hvordan kan litteraturen formidles? Til barn. Til ungdom. Til alle? Antologien «Les meg. Håndbok i formidling» gir gode råd og tips, og en av forfatterne i boken er Vilde Kamfjord - produsent og programansvarlig for litteratur i DKS (Den kulturelle skolesekken) i Oppland. Hennes bidrag fremholdes som et av de beste, kanskje bokas høydepunkt! Foto: Geir Dokken. Illustrasjon fra bokomslaget.
  • Ny kulturblogg av Mette Vårdal
  • 16. september
  • Historiker Mette Vårdal skriver om kunstnernes situasjon i Oppland. Hvordan har den vært historisk og hvordan er det i dag. dette er den første artikkelen i en serie på tre.
  • Anna Widéns hester til Høstutstillingen
  • 9. september
  • Lørdag 10. september åpner Høstutstillingen 2016, og med på utstillingen er Anna Widens skulptur "Skeid" - to hester opprinnelig laget til åpningen av Glasslåven kunstsenter på Gran i mai.
  • Svein Tores blikk på verden
  • 9. september
  • Svein Tore Iversen er blind og fotograf. En uvanlig kombinasjon. Nå blir det utstilling i foajeen i fylkeshuset på Lillehammer i samarbeid med fotograf og kunstner Jørn Hagen. Utstillingen åpner 16. september.
  • Listen over kunstnerstipend-søkere klar
  • 30. august
  • Søkerlisten til kunstnerstipend 2016 og arbeidsstipend for 2017 - 2018 er klar. Oppland fylkeskommune har to stipendordninger rettet inn mot profesjonelle kunstnere: Stipend til unge kunstnere i etableringsfasen 2016 og arbeidsstipend for etablerte kunstnere perioden 2017-18. Søkerlisten er nå klar. Bilde: Mari Midtli, Sel.
  • Festivalsommer i Valdres
  • 4. juli
  • Snart er det tid for nye festivalopplevelser i vakre Valdres. I slutten av måneden er det tid for både rock i fjellheimen og folkemusikk i dalen. 21. - 24. juli arrangeres Vinjerock og 24. - 31. juli spilles det opp til Jørn Hilme-stemnet og Strunkeveko.
  • Gudbrandsdalslaget i Oslo si historie mellom to permar
  • 30. juni
  • Gudbrandsdalslaget i Oslo si snart hundreårige historie blir samla mellom to permar. Forfatter og journalist Magnhild Bruheim er av Stiftinga G-Kultur engasjert som redaktør for eit samla historieskrift, og ein tek sikte på at dette skal vere klart for publisering før jul i år.
  • Tiden vår må brukes til å skape kunst
  • 23. juni
  • «Mine beste perioder handler ikke om salg, men om tid til å jobbe». Når tre kvinnelige kunstnere diskuterer arbeidsvilkår, synlighet og økonomi, er konklusjonen at tida til å få være utøvende er det mest dyrebare. Møt billedkunstnerne Annette Hveem Narum (44) og Hilde Grønstad Sunde (49) og skulptør Beate Juell (52) fra Toten.
  • R.E.D. Residency Eina Danz bringer verden til Toten
  • 20. juni
  • Mye spennende program å oppleve ved R.E.D. Residency Eina Danz i sommer. På Nyland gård på Eina har Ella Fiskum og ektefelle Sudesh Adhana transformert en gammel låve og et trivelig lite småbruk om til en internasjonal, nasjonal og regional kunst- og kulturarena, med hovedfokus på residensvirksomhet, produksjon, dans, og annen kunst- og kulturformidling.
  • ELEPHANT KUNSTHALL viser arbeider av Patrick Huse
  • 16. juni
  • Det blomstrer rundt kunstnerresidensene i Oppland. Denne gangen er det Mads Andreassens Elephant kunsthall som inviterer til visning av Patrick Huses arbeider med tittelen Archive; Solution - Stories in social symptoms and social landscapes. Utstillingen åpner lørdag 18. juni kl 16:00 i kunsthallens nye lokaler i Wiesesgate 4 på Lillehammer.
  • Kunstnersamtale om tema "gjenkjennelse" - Østlandsutstillingen
  • 13. juni
  • Er du nysgjerrig på hvilke prosesser som ligger bak arbeidet med et kunstverk? Østlandsutstillingen og Oppland Kunstsenter inviterer til "artist talk" med kunstnerne Sarah Vajira Lindström og Ingrunn O. Myrland rundt temaet ”gjenkjennelse” søndag 19. Juni kl. 14.00.
  • 7500 år gammel boplass i Etnedal
  • 10. juni
  • Arkeologene i Oppland fylkeskommune har påvist to boplasser fra eldre steinalder ved elva Etna i Valdres. Den ene er Etnedals hittil eldste kjente boplass. Funnet er gjort i forbindelse med Statens vegvesens planer om ny bru over elva.
  • En myrblokk på museum
  • 30. mai
  • Et stykke av Opplands natur er havnet på utstilling i Warszawa. Ca. en kubikkmeter stor bit av en myr i nærheten av Kvitmannsberget på Lillehammer er forsiktig skåret ut av myren og fraktet til Warszawa, der en av Polens mest sentrale og anerkjente kunstnere; Teresa Murak - bruker myrblokken i en stor kunstutstilling i sommer i Polens nasjonalgalleri; Zacheta - Narodowa Galeria Sztuki. Prosjektet er den foreløpige konklusjonen på noe som startet på Lillehammer sommeren 1987.
  • Kunstnere tilbys produksjonslokaler i Glasslåven på Gran
  • 25. mai
  • Unik sjanse - vil du ha verksted på den ny-restaurerte Glasslåven på Granavollen på Gran? Gode og rimelige lokaler er nå ledig for profesjonelle kunstnere. Glasslåven kunstsenter ønsker velkommen til visning på senteret på Gran onsdag 1. juni 2016, kl 17-19.
  • Maihaugenkonferansens flotte kulturprogram
  • 13. mai
  • Maihaugenkonferansen 2016 er over. Arrangørene kan se tilbake på et vellykket arrangement og konferansedeltagerne er reist hjem - med ny inspirasjon, nye ideer, nye kontakter, ny kunnskap og nye kulturopplevelser i bagasjen.
  • Frilanser og fast ansatt samtidig?
  • 10. mai
  • Fabrikken på Lillehammer inviterer til presentasjon av firmaet og konseptet Employ AS. Anledningen er arrangementet Kveldsskift - Fabrikkens sosiale, kulturelle og faglige møtepunkt - åpent for alle.
  • Maihaugenkonferansen 2016
  • 27. april
  • Kultur gir gode rammer for dialog, refleksjon og diskusjon: "Velkomne med æra" – en tittel fra en gammel folkevise, er overskrift for kulturprogrammet til Maihaugkonferansen som arrangeres for 10. gang på Maihaugen den 11. og 12. mai i år. Foto: Bandet The Kuraybers
  • Hvordan registrere og redigere info om lag og forening
  • 19. april
  • Du kan selv redigere info om ditt lag eller forening ved å følge instruksjonen i bildene under. Har du problemer, ta kontakt med kulturkontoret i din kommune. (Foreløpig gjelder dette kun Lillehammer, men flere kommuner kommer)
  • Korsamarbeid Gjøvik-Lillehammer
  • 18. april
  • Søndag kveld 17.april fylte unge sangere fra korene ved Gjøvik og Lillehammer videregående skoler og Lillehammer kulturskoles ungdomskor sammen med Frode Fjellheim (komponist, vokal, keyboard), Snorre Bjerck (perkusjon), Sander Tingstad (fiolin) og Helene Markeng (vokal), Lillehammer kirke. Anledningen var fremføringen av Frode Fjellheims arktiske messe – Aejlies Gaaltije – Den hellige kilden.
  • Invitasjon til Workshop: Nysgjerrig på kreative prosesser?
  • 13. april
  • WORKSHOP 2016 - 2017: Harvesting Wasteland med billedkunstner Patrick Huse. Hvorfor gjør du det? Hvordan arbeider en kunstner? Hva er en kreativprosess? Kom til Prosjektrom3 på Vinstra gamle ysteri, still spørsmål og delta i workshopen Harvesting Wasteland som inviterer deltagerne til diskusjon, samtale og innsyn i de kreative prosessene som arbeidet med et kunstverk består av. Totalt er workshopen fordelt på åtte dager over to år (fordi den følger hele arbeidet med kunstverket - som tar to år) og vil inneholde alt fra foredrag, feltstudier, filmfremvisning og debatt omkring ulike problemstillinger. Og du må absolutt ikke være kunstner for å delta. Første workshopkveld 12. mai kl 18:00 på Vinstra gamle ysteri.
  • Mange unge filmskapere fra Oppland nominert til Amandus
  • 11. mars
  • Opplands filmskapere fortsetter å gjøre det skarpt, nå ved den yngste garden. Rent bord i juniorklassen, 2 av 6 nominerte manusforfattere OG en nominert til fagprisen. Det blir spennende på Amandus! Foto: Bare oss
  • G-Kultur støttar barn og unge
  • 29. februar
  • Fleire kulturprosjekt for dei yngste får støtte i andre tildelingsrunden frå Stiftinga G-Kultur. G-kultur forvaltar midlane etter Gudbrandsdalslaget i Oslo og gjev stønad til amatørar og profesjonelle innan skapande og utøvande verksemd.
  • Kamppoesi skal fremføres, ikke trykkes i bøker!
  • 10. februar
  • Noen konkurrerer om å komme fortest ned bakken med ski på beina. Andre konkurrerer med ord. Ungdoms-OL på Lillehammer er rammen for begge deler. På ungdomshuset Plan-B på Lillehammer viskes, slynges, ropes, mumles, prates, fortelles, kastes ordene ut i salen. Noen forsiktige, noen selvsikre, noen med patos og innlevelse, noen aggressive, noen myke, noen harde. Alle fabelaktige! Fulle av vilje og energi! Det er SLAM! Poesi-SLAM! Og ingenting er så gøy som ord. Og så farlig. Og spennende. Og viktig.
  • Låtskrivercamp med Hege Øversveen
  • 9. februar
  • Hege Øversveen og Musikkregionen Gjøvik arrangerer nok en gang låtskrivercamp for ungdom mellom 16 og 26 år 11.-13. mars på Kapp Melkefabrikk.
  • Kurs i tilrettelagt musikkundervisning
  • 9. februar
  • Har du lyst til å lære mer om musikk og kreative aktiviteter for mennesker med utviklingshemming? Da er kanskje Musikkregion Gjøvik sitt kurstilbud noe for deg?
  • Mjøsa - et kunstprosjekt
  • 8. februar
  • Oppland og Hedmark fylkeskommuner, fem mjøskommuner og Mjøsmuseet inviterer til åpent seminar, forelesninger og oppstartsverksted for prosjektet "Mjøsa - et kunstprosjekt", på Kapp 17. mars. Seminaret er å betrakte som en byggesten i arbeidet med å utvikle "Arena Mjøsa" som en felles arena for styrking av identitet og stolthet i fylkene rundt Mjøsa. Bakgrunnen for "Mjøsa - et kunstprosjekt", er et initiativ som er tatt av kunstneren Egil Martin Kurdøl om å arrangere et kunstprosjekt med Mjøsa som tema.
  • Oppland husflidslag - kurs og årsmøte 2016
  • 21. januar
  • Har du hørt om nunofilting og filering? Ikke det? Da kan du lære mer om dette den 5. mars på Honne, Biri. Oppland Husflidslag inviterer alle gode husflidsvenner og lokallag i Oppland til årsmøte og kurs 5. – 6. mars 2016 på Honne hotell og konferansesenter på Biri.
  • Ridder 1. Klasse St. Olavs Orden til Borgny Svalastog
  • 18. januar
  • Det kongelige slott kunngjorde den 7. januar 2016 at kunstner Borgny Farstad Svalastog var utnevnt til Ridder 1. Klasse av Den kongelige St. Olavs Orden. Dekorasjonen ble overrakt på vegne av Hans Majestet Kongen av fungerende fylkesmann Sigurd Tremoen under et arrangementet på Maihaugen lørdag 16. januar.
  • Tilskudd til kulturaktiviteter på flyktningemottak
  • 15. januar
  • Kulturaktiviteter er en god måte å skape aktivitet og kontakt mellom lokalbefolkning og beboere på flyktningemottakene rundt om i Oppland fylke. Om vi ikke kan snakke sammen, kan vi kanskje danse, synge, spille og gjøre ting sammen, tenkte noen kulturarbeider, byråkrater og politikere knyttet til Oppland fylkeskommune - og svingte seg rundt, riktig ubyråkratisk og raskt. Nå vil de ha resten av fylket med.
  • Kulturnett oppgraderer
  • 12. januar
  • Kulturnett Oppland oppgraderer og forbedrer brukergrensesnittet på nettstedet. Noe ustabilitet kan forekomme i en kort periode. Kalenderfunksjonen berøres ikke av dette arbeidet.
  • Gudbrandsdalseminaret 2016
  • 8. januar
  • Tema for seminaret i år er industrihistoria i Gudbrandsdalen. Foto JN Elstad, Fotoarkivet Maihaugen
  • G-kultur med støtte til Gudbrandsdalskultur
  • 6. januar
  • Stiftinga G-Kultur forvaltar midlane etter Gudbrandsdalslaget i Oslo, som vart nedlagt i 2013, og har som føremål å gje økonomisk stønad til kulturaktivitetar og kulturverksemd med tilknyting til Gudbrandsdalen.