...men Amandusfestivalen var ikke død!

Det så mørkt ut for Amandusfestivalen da alle kulturarrangementer i Norge måtte avlyses på grunn av koronaviruset. Men festivalen var slett ikke død! Den ualminnelig kreative festivalledelsen snudde seg rundt og laget digital festival i stedet. Og best av alt: Den er åpen for alle! Uansett hvor du er og hvor du bor!

Bare tre uker før Amandusfestivalens ordinære oppstart, ble festivalen nødt til å bestemme seg for å skifte retning. Ledelsen i festivalen legger ikke skjul på at det var en tung avgjørelse å snu om på alle planene de hadde jobbet med i månedsvis, men de så samtidig at her var det gode muligheter for å kunne bruke mye av det de allerede hadde planlagt på en ny måte.

 

Amandusfestivalen blir digitalAmandusfestivalen blir digital. (arkivfoto / Amandusfestivalen)

 

Digital festival

- Vi ønsker selvsagt også å hindre at covid-19-viruset får spredd seg, og innså at det ville bli umulig å arrangere Amandusfestivalen i normal form, sier festivalledelsen på Amandusfestivalens nettsider. - Men det fine med å arrangere en filmfestival er jo at dette er et medium som heldigvis lett lar seg overføre fra kinolerretet til skjermen hjemme, så på rekordfart har vi i stedet trommet sammen en filmfestival på nett.

Festivalen tilgjengelig for alle!

Store deler av det faglige programmet, og de aller fleste nominerte filmene, blir nå mulig å se via festivalens nettkanaler i uke 14.

Fra klokken 14 onsdag 1. april  til fredag 3. april, vil du finne filmrelatert innhold som streames på festivalens YouTube-kanal. På lørdag 4. april klokken 18 kan du oppleve prisutdelingen. Og de nominerte filmene er tilgjengelige for visning fra mandag 30. mars til og med søndag 5. april.

Og det beste av alt: Det er helt gratis og åpent for alle! Det eneste som kreves for å se de nominerte filmene, er at du lager en brukerprofil på Amandusfestivalens nettside.

Velkommen til Amandus ONLINE!

Programmet finner du her

 

Vis mer