Anna Widen til Høstutstillingen

Lørdag 10. september åpner Høstutstillingen 2016, og med på utstillingen er Anna Widens skulptur "Skeid" - to hester opprinnelig laget til åpningen av Glasslåven kunstsenter på Gran i mai.

Anna Widén og hennes vidunderlige skulptur "Etter Skeid" har ikke bare kommet igjennom nåløyet til årets Høstutstilling. De to hestene er og et av fire verk som er plukket ut som vinnere av priser og stipender som deles ut i forbindelse med åpningen av årets Høstutstilling. Widén er tildelt Anne og Jakob Weidemanns stipend 2016 gjennom Stiftelsen Ringsveen.

– - Helt fantastisk, helt på toppen av alt. Stipendet er på 100.000 kroner og nå kan jeg sette i gang et prosjekt jeg hittil ikke har hatt råd til, sier Widén til avisa Hadeland.

Skulpturen "Etter Skeid" med de to hesten, ble første gang vist for offentligheten da Glasslåven kunstsenter åpnet i vår.  Der var de en attraksjon som begeistret både kunstkjennere og allmenhet gjennom hele sommeren på Granavollen. En betongvariant av skulpturen ligger nå utenfor Glasslåven.

Men skulpturen har ikke bare begeistret besøkende på Glasslåven kunstsenter. Dagsavisen skriver om Widéns skulptur spesifikt: "I år som i fjor preges mange verk på Høstutstillingen av subtile uttrykk der mye ligger i det uuttalte. Anna Widéns (født 1971) skulpturer av to hvilende Islandshester, «Etter skeid», er et slikt verk. Det er veldig synlig og sterkt til stede, men det er først når du oppdager detaljene at verkets dimensjoner faller inn over deg. Skulpturene er laget av funnet tre, små biter som er skrudd fast i et komplisert puslespill. Man skulle tro at bitene er individuelt skåret av kunstneren, men i stedet er verket laget med en usedvanlig sans for å føye sammen noe som allerede finnes. «Skeid» er et gammelt ord for hesteløp, og det knytter kunstverket til norrøn mytologi, naturens evige foranderlighet, og Islandshestenes hardføre karakter. Disse «hestene» fortjener å hvile.!

Anna Widéns - og litt Glasslåven og Granavollens - fantastiske hesteskulpturer - gratulerer med plass på Høstutstillingen og gratulerer med stipend! 

Alle foto: Glasslåven kunstsenter FB-side