Unge filmskapere fra Oppland til tysk filmfestival

Suksess i Schleswig-Holstein, Tyskland: Mina Marie Borck (Gran), Jon Magnus Huset (Leira), Nils Erling Hårstadsveen (Skreia), Eilif Heimdal (Gjøvik) og Truls Søhage (Fall) representerte Oppland og Norge da ”Deutsch-norwegische Filmbegegnung” ble arrangert for sjette gang.

I forbindelse med "Deutsch-norwegische Filmbegegnung” samles unge filmskapere fra Norge og Tyskland i en fem dager lang workshop, konsentrert om historieutvikling og filmproduksjon.

Avgrensning stimulerer kreativitet

Denne gangen måtte de unge filmskaperne forholde seg til et sett med strenge regler (se bilde), og beviste gjennom sitt arbeid at avgrensinger utvilsomt kan stimulere til kreativitet.

Bilde: Regler for filmproduksjon under Deutsch-norwegische Filmbegegnung.

Nådde finalen

To kortfilmer ble ferdigstilt i løpet av workshopen, ”Runaway” og ”One Take”, og sist helg ble førstnevnte stemt frem til finalen i Jugend Filmfest Schleswig-Holstein.

Bilde: Truls Søhage, Nils Erling Hårstadsveen, Jon Magnus Huset, Mina Marie Borck, Eilif Heimdal og Thomas Bjerke foran Studio Filmtheater i Kiel, i forbindelse med finalen i Jugend Filmfest Schleswig-Holstein.

Bilde: Truls Søhage intevjues av Johann Schultz fra Landesverband Jugend & Film i forkant av visningen av filmen ”Runaway” under finalen i Jugend Filmfest Schleswig-Holstein.

Samarbeidet utvides neste år

Det tysk-norske samarbeidet består av 2-3 årlige samlinger i Norge og Tyskland, med deltagere som er med i et treårig utviklingsløp. Samtidig med at et nytt kull deltagere introduseres, vil det tysk-norske samarbeidet neste år utvides med deltagere også fra Danmark. Første samling vil foregå i juli, og Kulturnett Oppland kommer tilbake med informasjon når det åpnes opp for påmelding til neste kull av deltagere.