Silje Onstad Hålien frå Vang i Valdres er ein av dei fremste folkedansarane i landet, og kombinerer folkedans med det meste. Hattar, til dømes.

Snart er det tid for nye festivalopplevelser i vakre Valdres. I slutten av måneden er det tid for både rock i fjellheimen og folkemusikk i dalen. 21. - 24. juli arrangeres Vinjerock og 24. - 31. juli spilles det opp til Jørn Hilme-stemnet og Strunkeveko.

I dag, mandag 4. juli, avsluttes Valdres sommersymfoni med konsert med Norsk barnesymfoniorkester i Valdreshallen på Fagernes. To uker med mer enn 25 konserter og Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter er ferdig for denne gangen. Rundt 300 barn og ungdom har møttes til ny inspirasjon og musikkglede, og publikum har kunnet fryde seg over  konserter med internasjonalt renommerte musikere og noen av våre fremste unge musikktalenter.  

Vinjerock

Raga Rockers på Scena under Vinjerock 2010. Fotograf: Tor Amundsenen

Men blir det stille i Valdres av den grund? Neida - ikke lenge! 21. - 24. juli er det tid for Vinjerock igjen. Rockefestivalen på Norges tak - 1060 meter over havet! Selv beskriver festivalen seg som: - Ei god blanding av liflege tonar og artistar frå fjern og nær, aktivitetar for friskusar, ekstreme smaksopplevingar for dei matglade og veldig mykje KOS! Programmet finner du her.

Jørn Hilme-stemnet og Strunkeveko

Og 24. - 31. juli spilles det opp til Jørn Hilme-stemnet - en av de eldste folkemusikkfestivalene i landet. Parallelt arrangeres 24. - 29.juli Strunkeveko, Norges største sommerkurs i folkemusikk- og dans for ungdom.

Spennende program for liten og stor!

På programmet står gode opplevelser som den Amandanominerte filmen Kvar song ei soge.  Knut Buen, vår største folkemusikk-kjendis har konsert og gruppen Ang spiller samtidsmusikk for seks hardingfeler. 

Godkartevlinga er også en gratis og stor publikumssuksess på skiferplassen. Du kan møte Tone Hulbækmo med band og høre Ingebjørg Bratland. Eller du kan ta med barna og oppleve en av de to  familieforestillingene med  I gamle hatter

Fredag- og lørdagskvelden på museet er også en stor opplevelse. Hele museet tas ibruk med  dans og konserter mange steder. Hele programmet finner du her: 

Silje Onstad Hålien fra Vang i Valdres er en av de fremste folkedanserne i landet, og kombinerer folkedans med det meste. Hattar, for eksempel.

Fotograf hovedbilde Vinjerock: Cathrine Dokken/Vinjerock