Filmverkstedet i Oppland med internasjonal filmutveksling for ungdom

Filmverkstedet i Oppland har gjennom flere år arrangert internasjonale filmworkshoper for ungdom i samarbeid med Landesverband Jugend & Film i Schleswig-Holstein (Tyskland). I år er det workshop i høstferieuke (uke 40). Ta kontakt med Filmverkstedet i Oppland om du er interessert.

Deltagerne i filmworkshopene, de norske - kvalifisert gjennom nominasjon til ulike priser under Amandusfestivalen - har i år allerede møttes under Den internasjonale filmfestivalen i Berlin, mens sommerens workshop fant sted på Internationale Bildungsstätte Jugendhof Scheersberg 12. til 17. juli.

Lager film og jobber med praktiske oppgaver
I løpet av workshopene jobber ungdommene i team med praktiske filmoppgaver, og veldig ofte munner det ut i filmer som gjør seg bemerket på ulike festivaler for filmer laget av unge filmfilmskapere, sist år både på Amandusfestivalen i Norge og Jugend Filmfest i Tyskland. Men enda viktigere enn sluttresultatet, er det å bli kjent og lære å samarbeide på tvers av landegrenser og språkbarrierer!

Bli med på filmsamling i høstferien
Neste samling blir i høstferien (uke 40). Da er oppgaven å fordype seg i grøsserfilmens estetikk og muligheter for historiefortelling. For ungdom kan også lage filmer som skremmer og får det til å gå grøssninger gjennom publikum. Bare vent og se!

Ta kontakt med Filmverkstedet i Oppland

Er du interessert i film, og er nysgjerrig på hvordan man lager egne filmer? Har du allerede har lagd en film, eller kanskje flere? Ta kontakt med leder av Filmverkstedet i Oppland, Thomas Bjerke!

https://www.scheersberg.de/programm/veranstaltung/veranstaltung-international-filmcamp

Vis mer