Fire Heddanominasjoner til Teater Innlandet

Teatersjef Janne Langaas gleder seg stort over de fire Hedda-nominasjonene. Ikke bare gikk teateret med overskudd i 2016, men nå er Teater Innlandet også nominert i fire kategorier i den prestisjetunge Hedda-prisen. Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. - Vi er rett og slett hoppende glade. Det er skikkelig stas, sier Langaas.

Torsdag 1. juni ble det klart at Teater Innlandet for sesongen 2016/2017 er nominert til hele fire Hedda-priser. Det regnes som en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser, og deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

Årets jury har vurdert 150 produksjoner

Årets jury har i sesongen 2016–2017 sett og vurdert til sammen rundt 150 norske teaterproduksjoner i 12 ulike priskategorier. 35 norske scenekunstnere og forestillinger er av Heddajuryen funnet verdig en nominasjon. Fire av dem er fra Teater Innlandet.

Klart vi er stolte, sier Janne Langaas. Det er en anerkjennelse av arbeidet vi gjør og en flott klapp på skulderen. Bare det å bli nominert er en anerkjennelse i seg selv, understreker teatersjefen.

Søndag 18. juni kåres de 12 vinnerne under prisutdelingen på Oslo Nye Teater.

Foto/Video: Teater Innlandet

Fire nominasjoner - tre av dem fra forestillingen Rekyl

Av de fire nominasjonene til Teater Innlandet, er tre knyttet til forestillingen «Rekyl», som er en co-produksjon med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner. «Rekyl» er nominert i klassen Årets forestilling og Line Heie Hallem er nominert i klassen Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle. I tillegg er Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen nominert i klassen Beste audiovisuell design.

teater Innlandet Robin HoodFoto: Teater Innlandet/Gisle Bjørneby

Teater Innlandets fjerde nominasjon er til «Jeg er Robin Hood», som er nominert i klassen Beste barneforestilling.

Om «Rekyl» sier Janne Langaas at dette var «en smal satsing», og teateret signaliserte tidlig at dette ikke var en forestilling som var tenkt å fylle 400 plasser i kulturhus. Det var derfor litt overraskende at det var nettopp denne forestillingen som fikk så mange nominasjoner. - Men å spille for alle, innebærer også å spille for de få, sier teatersjef Janne Langaas

Pris for fremragende scenekunstprestasjoner

Heddaprisen er en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser og deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Ansvarlig arrangør er Norsk teater- og orkesterforening, og det overordnede, faglige ansvaret er lagt til Heddakomiteen. 

Det er en egen jury som nominerer, og Heddajuryen har i teatersesongen 2016-2017 bestått av Lillian Bikset – teateranmelder i Dagbladet og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, Liv Riiser – teateranmelder i Vårt Land, Torill Braaten – teaterviter, Borghild Maaland – teateranmelder i VG, Martin Nordvik – tidl. teateranmelder og kulturredaktør i Adresseavisen, Vidar Sandem – skuespiller og dramatiker, og Ragnhild Tronstad – seniorrådgiver ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Fakultet for teknologi, kunst og design.