Hemsingfestivalen 2018 - Lokalt & universelt

De to musikersøstrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing ønsker igjen velkommen til Hemsingfestivalen med innholdsrike og varierte festivaldager i Aurdal i Valdres   21.-25. februar 2018. Tema for festivalen i 2018 er Lokalt & universelt.

Hemsingfestivalen 2018 - Goldmund Quartet

Festivalen byr på 15 konserter og arrangement over fem dager med 30 spennende internasjonale artister som Henning Kraggerud, Goldmund Quartet, Alexey Stadler, Eivind Holtsmark Ringstad, Yulianna Avdeeva og Stephan Koncz. Det blir intime møter med stor musikk.

 

Arrangeres hvert år i Valdres

Kammermusikkfestivalen ble etablert av musikersøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing for fem år siden og arrangeres i Aurdal i Valdres hvert år i uke 8. Hemsingfestivalen er en intim festival med klassisk musikk og innslag av folkemusikk der det nære møtet mellom publikum og artistene skaper en helt spesiell opplevelse.

 

Tema for festivalen 2018 er Lokalt & universelt.

- Årets tema "Lokalt & universelt" oppsummerer programmet og musikerne, forteller  kunstnerisk leder Eldbjørg Hemsing. - Vi jobber mye både nasjonalt og internasjonalt, og vi synes det er spesielt flott å kunne invitere dyktige musikere heim til oss i Aurdal. Ragnhild og jeg har også lyst til at bygdefolk og tilreisende skal få oppleve de dyktige kollegaene våre som spiller på de største scener rundt om i verda”, sier Eldbjørg Hemsing.

 

Mat, musikk, ski og kanefart

Det blir ellers tilrettelagt for ei festival-løype hver dag for publikum som vil ha med seg mest mulig. Her blir det varierte opplevelser fra kveldskonsertene med kammermusikk i Aurdal kirke og i Frikar-Smia til foredrag, mat og musikk, kanefart og konsertquiz. Og vi ønsker å trekke fram Musikksporet-konsertene i fjellkirka på Aurdalsåsen fredag og lørdag, der en kan kombinere skitur og konsert. Vi har til og med lagt opp til en skitur med egen guide fra festivalhotellet vårt Nythun Høyfjellstue til disse konsertene. Ellers gleder vi oss til å oppleve Frode Fjellheim sin konsert FUNN på konserten "I kveldsetun" i Aurdal kirke, og den fantastiske sopranen Adrian Angelico som blant anna skal opptre med Valdres Kammerkor.

 

Stor stab av frivillige

Festivalsjef og kunstnerisk leder Ragnhild Hemsing er ivrig når hun begeistret forteller om programmet. - Eldbjørg og jeg ønsker å gi noe tilbake til bygda og dalføret Valdres, og å kunne skape noe til glede for alle. I tillegg er det viktig og hyggelig for oss å samarbeide med nære aktører og lokale bedrifter, og å kunne skape noe sammen, legger Ragnhild til. - Og vi må ikke glemme at vi har med oss en fantastisk flott frivillig-gjeng på rundt 50 personer. De gjør en kjempestor innsats og er med på å gjøre det mulig å gjennomføre alt som er planlagt i festivaluka! Vi er stolte av neste års program, og vi gleder oss til å ønske velkommen til vinterfestival i februar”, avslutter  Ragnhild Hemsing.

Se programmet på festivalens nettsider

Billettsalget åpner lørdag 30.september 2017.

Les mer om programmet til festivalen her.