Innlandets fremste husflidshåndverkere med ny digital utstilling

Den digitale utstillingen Håndkraft dokumenterer 24 husflidhåndverkere fra Innlandet i arbeid og gir et innblikk i deres hverdag. Utstillingen åpnes av direktør i Norges Husflidslag Marit Jacobsen, Kjerstin G. Lundgård, leder av utvalg for kultur, Innlandet fylkeskommune og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. For lenke til utstillingsåpning 28 oktober kl 20:00 se lenger ned i saken.

Bilde: Tredreiing med Rolf Magne Berget. Foto:  Nilsson Cinematics

Utstillingen finner du HER.

Den digitale utstillingen Håndkraft gir en sniktitt inn i husflidhåndverkernes verksteder og atelierer, og er en presentasjon av mange forskjellige håndlagde produkter. Publikum vil gjennom den digitale utstillingen få en unik mulighet til å komme tett på det profesjonelle kultur- og tradisjonshåndverket i Innlandet.

keramiker Ester SchenkerBilde: Keramiker Ester Schenker i arbeid. Foto:  Nilsson Cinematics

Mange håndverk presenteres

Mange ulike håndverk presenteres; treskjæring, keramikk, filting, bunadssøm, skimaking, trykk, veving, strikking, tredreiing, smykker, halmarbeid, søm, spinning, glasskunst, naturdekorering, skinngarving og skinnsøm.

Bunadsøm med Mariann TømterudBilde: Bunadsøm utført av Mariann Hagen Tømterud. Foto:  Nilsson Cinematics

Støttet av Innlandet fylkeskommune

Husflidhåndverkerne Innlandet har arbeidet med prosjektet i 2020 og 2021. Profesjonelle fotografer har vært engasjert og reist Innlandet rundt for å fotografere og filme. Når markeder, utstillinger, kurs og andre kulturelle mønstringer stengte ned i mars 2020, kastet håndverkerne med «primus motor» Kari Rudi seg rundt og søkte Innlandet Fylkeskommune om et kulturnæringsprosjekt. De fikk støtte fra Innlandet Fylkeskommune på kr. 144.000 til prosjektet. I tillegg har egenkapital, masse egeninnsats og god hjelp av Norges Husflidslag fått denne digitale utstillingen opp å stå.

Skinnfelltrykk med Britt SolheimBilde: Skinnfelltrykk med Britt Solheim Foto:  Nilsson Cinematics

Ny måte å formidle på - føste digtale utstilling hos Norges Husflidslag

- Vi håper Håndkraft vil være til glede, inspirasjon og nytte for alle som er interessert og glad i kulturhåndverk, husflid og folkekunst, sier leder for Husflidhåndverkerne Innlandet, Kari Rudi, til Kulturnett Innlandet, og legger til:

- Det er første gang Norges Husflidslag lanserer en digital utstilling. Og vi er stolte av at Norges Husflidslag finner vårt fotomateriale og presentasjonafilmene så bra at de vil at utstillingen vår med 24 av våre kulturhåndverkere fra Innlandet skal presenteres i sin helhet på deres nettsidene til Norges Husflidslag.

Utstillingen åpner 28. oktober kl. 20.00: Lenken til åpningen finner du her:
https://us06web.zoom.us/j/84519762579?pwd=WHBoVkRsL2V2VUU4ZHN5YmFtQ3ZYUT09

Meeting ID: 845 1976 2579 Passcode: 636925

Utstillingen blir samtidig gjort tilgjengelig på Norges Husflidslags nettsider. 

Alle bilder: Nilsson Cinematics