Kongsvinger går nye veier - mosjonister og skatere i felles aktivitetspark

Strandpromenaden Aktivitetspark er en såkalt "nyskapende aktivitetsarena" og var én av de tre første som fikk tilskudd fra Kulturdepartementets tillskuddsordning for nyskapende aktivitetsarenaer. Målsettingen var å skape et aktivitetsområde, en parkløsning for aktivitet hvor en samlet flere elementer for fysisk aktivitet. Det skulle være et område for mosjonister, enkel trening og restitusjon, samtidig som det var mulighet for et spesialområde for rulleaktiviteter. Og dette fikk man til!

Foto: Kongsvinger kommune

Allerede før Strandpromenaden aktivitetspark var ferdigstilt sto de første brukerne klare, og noen fikk testet anlegget. Fra åpningsdagen har folk strømmet til. Særlig helgene har blitt populære for småbarnsforeldre, som selv kan sitte på benkene og følge med på barna som benytter de ulike anleggene.

Folk som jogger eller går tur på Strandpromenaden stikker innom og benytter seg av de ulike apparater, eller bare setter seg ned på benkene eller ved bordene for en liten pause.

 

Strandpromenaden aktivitetspark KOngsvinger kulturnett innlandetIllustrasjon: Aktiv Park / Camilla E. Öhman, prosjektleder Gode idrettsanlegg

 

Ungdommer hjelper til med driften av anlegget

Ungdommen har funnet sitt eldorado i Flow Bowl'en, Street-parken og parkouranlegget. De hjelper også til med driften: de er bevisste på å holde anlegget i orden med kosting av rask og rusk.

Et anlegg for folk i alle aldre

I dag benyttes Strandpromenaden av folk i alle aldre til både rekreasjon og trening, og har blitt et av de mest populære aktivitetsområdene i kommunen. Strandpromenaden aktivitetspark brukes av folk i alle aldre: her er det barnefamilier, barn og ungdom og folk opp til og med pensjonistalderen.

Les mer om anlegget her.