Østlandsutstillingen 2016, Kunstnersenteret i Oppland

Er du nysgjerrig på hvilke prosesser som ligger bak arbeidet med et kunstverk? Østlandsutstillingen og Oppland Kunstsenter inviterer til "artist talk" med kunstnerne Sarah Vajira Lindström og Ingrunn O. Myrland rundt temaet ”gjenkjennelse” søndag 19. Juni kl. 14.00.

Kunstnersenteret i Oppland, Østlandsutstillingen 2016, Ingrunn O. Myrland

I samtale med daglig leder i Østlandsutstillingen, Martina Kaufmann, vil Lindström og Myrland fortelle om sin kunstneriske bakgrunn og presentere sine kunstverk på utstillingen.

Hva gjenkjenner publikum når de ser på Myrlands store rominstallasjon ”Forvandlinger”? Hva slags forskning og idéutvikling ligger bak Lindströms ”Unidentified Object”? Hvordan kommer kunstnerne frem til akkurat dette utrykket? Hvorfor valgte Myrland tre og stoff som materiale mens Lindström velger å gjenskape naturformer med tilvirkede materialer, presentert på et klinisk rent stålbord. Hva ligger bak det at to unge kvinner arbeider så forskjellig med tekstile materialer?

Gjenkjennelse fører ikke automatisk til anerkjennelse. Mange kunstverk som snakker til betrakteren vekker samtidig minner; emosjonelle, intellektuelle, taktile, visuelle minner, med mer. Gjenkjennelsen kan gjøre betrakteren trygg eller usikker. Hvordan forholder de to unge kunstnerne seg til dette?

Etter samtalen inviteres det til suppe. Arrangementet er åpent for alle.

Om kunstnerne

Sarah Vajira Lindström avsluttet sin utdannelse i England med en master i tekstil fra Royal College of Art, London, og studerte til bachelor på Central Saint Martins School of Art, London.

Lindströms hjemmeside: http://www.sarahlindstrom.com

Ingrunn O. Myrland har studert både i utlandet og i Norge, og har bachelor- og mastergrad i tekstil fra Kunsthøyskolen i Bergen. Myrland har også praktisk-pedagogisk utdanning i formgiving, kunst og håndverk på Høyskolen i Oslo.

Myrlands hjemmeside: http://nurgni.no

Kunstnersenteret i Oppland, Østlandsutstillingen 2016, Ingrunn O. Myrland