Lokale filmskapere blant vinnerne av internasjonal pitchekonkurranse i Berlin

To filmprosjekter fra vår region ble utropt som vinnere i den internasjonale pitchekonkurransen JETS, som ble avholdt under årets Berlinale.

Bilde: Ingrid Stenersen og Nicholas Sando (Hadeland/Smallville Films) (tv), Alexander Somma, Line Klungseth Johansen og Øystein Moe (Grimsby/Helmet) (th)

Tirsdag møttes filmskapere fra seks land i Berlin, for å delta i det internasjonale co-produksjonsforumet JETS. (Junior Entertainment Talent Slate), organisert av WEP Productions. JETS er et forum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje spillefilm. Her møtes produsenter, filmfond, distributører og salgsagenter fra Tyskland, Storbritannia, Irland, Finland og Canada med mål om å finne prosjekter som egner seg for co-produksjon. 

Filminvest, gikk som et ledd i det pågående «Vårstigen-prosjektet», i år inn som partner i JETS. Og for første gang er produsenter fra Norge valgt ut til å delta. Deltagelse i JETS er en unik mulighet til å få testet prosjekter internasjonalt og møte bransjeaktører med tanke på co-produksjon.

Juryen, som besto av internasjonale produsenter, finansiører, distributører og salgsagenter, bekreftet at standarden på prosjektene som ble presentert var svært høy. Av 22 prosjekter som ble presentert, ble 11 utropt som vinnere og potensielle for internasjonal finasiering, co-produksjon og distribusjon. Disse vil fremover få profesjonell oppfølging med tanke på realisering.
Blant vinnerne var to av de norske prosjektene:

«Hadeland»  («No Man Land»)
Selskap: Smallville Films (Lillehammer),produsent: Nicholas Sando, regissør: Ingrid Stenersen

«Grimsby».
Selskap: Helmet (Trondheim), produsent: Line Klungseth Johansen, regissør: Alexander Somma og Øystein Moe

- Vi visste at regionens filmskaperes filmprosjekter holder et høyt internasjonalt nivå, nå fikk vi det bekreftet; sier en meget fornøyd Stig Bech i Filminvest.

Om Filminvest

Det regionale filmfondet Filminvest ble stiftet i 2016 og eies av Trøndelag, Hedmark og Oppland fylkeskommuner samt Trondheim og Lillehammer kommuner. Fondet tilbyr finansiering til spillefilm, større dokumentarer, tv-serier og dataspill med forankring i regionen Trøndelag/Innlandet. Styrets leder er Bente Erichsen

De to andre norske prosjektene som ble presentert var:
Ulv, ulv («Wolf») Selskap: Revenka (Snåsa), produsent: Gudrun Austli, regissør: Jon Vatne
 og Føkkings polakk («You Fucking Polack») Selskap: Spætt Film (Trondheim), produsent: Håvard Wettland Gossé, regi: Igor Devold