Mitt sted i verden - et prosjekt av kunstner Randi Liliequist og Lillehammer læringssenter

Rundt 150 elever fra Lillehammer læringssenter har i høst arbeidet sammen med billedkunstner Randi Liliequist i hennes atelier. Mandag 5. februar kl. 12.00 avsluttes prosjektet med utstilling i Oppland kunstsenter. Prosjektet er støttet av Oppland fylkeskommune og finansier med tilskudd fra støtteordningen Kriblemidler.

Prosjektet startet med å besøke to ulike utstillinger i Lillehammer der Randi Liliequist formidlet utstillingene «Travel in the mist» av kunstneren Lise Kolstad Yuen på Oppland kunstsenter og Liliequist sin egen separatutstilling på Galleri Zink, hvor hun var festivalutstiller på Dølajazz. Mandag 5. februar avsluttes prosjektet "Mitt sted i verden" med visning av arbeidene på Oppland kunstsenter. Prosjektet er realisert med støtte av tilskuddsordningen "Kriblemidler" fra Oppland fylkeskommune ved Kulturavdelingen.

Mitt sted i verdenÅ skape bildet av ditt frie, trygge sted å være

Med temaet «Mitt sted i verden» fikk elevene språkløst utrykket seg gjennom ulike teknikker som: tegning/maling/stofftykk. De har tegnet og trykket sitt sted i verden innenfor idéen om et godt, fritt, trygt sted å være. Både et fantasisted og et mer konkret sted i dagliglivet akkurat nå. Seks grupper har gått videre med dette temaet og trykket til sammen seks store fargerike trykk i felleskap med Randi Liliequist.

kunstneren arbeider med deltagerneBilledkunstneren har tatt elevene med inn i en skapende prosess, der ingen forkunnskaper innen kunst har vært nødvendig. Gjennom kunstopplevelse og etterfølgende kreativ utfoldelse har målet vært å trene grunnleggende kreativitet i forhold til egne valg og fri oppfinnsomhet i tilværelsen.

Et prosjekt i tre deler

Prosjektet har vært delt i tre: Kunstopplevelser i dialog, verksted på kunstnerens atelier og arbeidsplass og oppsummering, presentasjon og utstilling.

deltagerne jobber konsentrertProsjektet avsluttes med utstilling

Mandag 5. februar kl. 12.00 avsluttes prosjektet med utstilling i Oppland kunstsenter. Da stilles det ut seks store trykk som flyktninger/innvandrere fra forskjellige klasser på Lillehammer læringssenter og Lillehammer videregående skole har laget.

en unge jente og kunstverket hennesUtstilling på Oppland kunstsenter

På Oppland kunstsenter blir det ryddet plass til dette i den ene delen av lokalet, mens resten av galleriet har annen utstilling.

Dørene åpnes kl. 12.00 og utstillingen er åpen for alle interesserte.

Alle foto: Randi Liliequist (Bildet nr 3, med billedkunstner Liliequist er tatt av en av deltagerne i prosjektet)

Flere bilder:

deltagerne jobber konsentrert

 

 

deltagerne jobber konsentrert

 

 

deltagerne jobber konsentrert

 

 

t-skjorte med skrift på