Ny frist 15. juli - stipend på kr 50 000 til husflid og håndverksutøvere i Oppland

Er du profesjonell utøver innen husflid og håndverk? Da kan du søke om kr 50 000 i støtte! Søknadsfristen er forlenget til 15. juni. For å søke må du være profesjonell utøver innen husflid og handverk og bo og ha ditt virke i Oppland. Du må i tillegg være registrert som selvstendig næringsdrivende, som enkeltmannsforetak, eller ANS/DA/AS/SA i Brønnøysundregisteret.

Sigrid Blekastad, arkitektonisk glassdesign og Eli Fergestad, sølvsmed, fikk stipend for husflid og håndverk i 2018. Kanskje du får i 2019?

Oppland fylkeskommune sitt stipend for husflid og håndverk har som mål å gi utøvere mulighet til i stipendperioden å arbeide med ny formgiving, produktutvikling eller videreutvikling og styrking av en teknikk innen fagf eltet husflidshåndverk, folkekunst og kulturhåndverk. Stipendordningen skal bidra til å stimulere og fornye den rike kulturskatten innen husflid og håndverk, og synliggjøre kulturen.

kurv husflid håndverk i oppland Foto: Detalj kurv, Elin Gilde Garvin

Stipendordningen er et resultat av Oppland fylkeskommune sin kulturstrategi for 2016-2020. Strategien har som mål at det skal finnes aktive, aktuelle og kompetente kunstnere, kultur- og kulturnæringsaktører, og at kunst og kulturelle uttrykk skal brukes aktivt for å utvikle attraksjonskraften til fylket.

Les mer om hvem som kan søke, informasjon om søknadskriteriene og søknadsbehandlingen her.

Søknadsskjema finner du her.

Foto: Tone Kolaas. Elevarbeid fra Hjerleid