Onsager og Thoresen - ny kunstnerduo til Valdres og Innlandet

Oppe i lien - i bygda Skammestein i Øystre Slidre kommune, nord i Valdres og rett før Beitostølen sentrum, har kunstnerduoen Anni Onsager og Jon Terje Thoresen tatt over Eker gård. Et vakkert og godt bevart 1700-talls tun som nå er blitt en ny kunstattraksjon og nytt galleri i Valdres. Og planene fremover er mange – om kunstnerresidens, atelier, galleridrift, kurssenter og urtegård.

I vinterferieukene har kunstnerne Anni Onsager og Jon Terje Thoresen åpnet dørene til spennende utstillinger på Eker gård i Valdres; Det er bilder av storslått natur, vakre dyr, innsekter og skulpturer.

 

Eker gård Valdres kulturnett InnlandetFoto: Eker gård

Verkene er av kunstnerne Christine Aspelund, Julia Vance, Anni Onsager og Jon Terje Thorsen / Bjørge Røsfjell.

 

Eker gård skulptur kulturnett InnlandetFoto: Kyrre Dahl / Kulturnett Innlandet

 

Christine Aspelund er utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen og Statens Kunstakademi. Hun arbeider i ulike materialer og varierende formater innenfor et håndverksbasert skulpturuttrykk. Tematisk dreier det seg ofte om kroppslige volumer i spennet mellom det tydelig figurative og det mer abstraherte. Hennes produksjon omfatter en rekke skulpturprosjekter i tilknytning til offentlige bygg og byrom. Utendørsskulpturene er som regel utført i bronse eller granitt.

 

Eker gård galleri husBilde: Eker gård ligger vakkert i Skammestein, Øystre Slidre kommune i Valdres. Foto: Kyrre Dahl / Kulturnett Innlandet

 

Julia Vance er en norsk billedhogger og samtidskunster. Foruten stein (marmor, granitt, alabast og skifer) arbeider hun også med materialene bronse, stål, glass og sølv.  Hennes skulpturer befinner seg i grenselandet mellom klassisk form og konseptuelt uttrykk. Hun har gjort en rekke offentlige utsmykninger og deltatt på utstillinger i hele Europa og i Asia. 

 

Eker gård gallerist Bilde: gallerist og kunstner Jon Terje Thoresen. Foto: Kyrre Dahl / Kulturnett Innlandet

 

Eker Gårds eiere, Jon Terje Thoresen og Anni Onsager, utvikler innstallasjoner basert på egne og andres bilder, denne gang Jon Terje og Bjørge Rødfjell, i bearbeidet form. Det er naturen som er inspirasjonen, fra landskap til dyr og mennesker. 

 

Eker gård IbsenBilde: Fra utstillingen Henrik Ibsen for Dummies - arbeid av Anni Onsager. Foto: Galleri Eker

 

Og på låven kan du møte utstillingen Henrik Ibsen for «Dummies». Ustillingen ble tidligere vist på det offisielle Henrik Ibsen museet ved Grimstad bys museum og er laget av Anni Onsager, som er skulptør. I utstillingen møter du Ibsens dikt og skuespill i en tre-dimensjonal form. Og som tittelen antyder vil folk i alle aldre kunne se Ibsens diktning i en ny drakt og på en enkel måte få innsikt i mange av Ibsens verk.

Les mer om Eker gård og gårdens eiere Anni Onsager og Jon Terje Thoresen her. 

https://www.facebook.com/events/499615214077983/