Utstilling Prosjektrom 3 på Vinstra

Flott åpning av kunstneren Kristin Skriverviks utstillingen Poetry of Silence / Stillhetens poesi fredag 12. mai på Patrick Huses "galleri" Prosjektrom3 på Vinstra. Utstillingen ble åpnet av av prof. Hans Jørgen Wallin Weihe. Deretter var det "artist talk" med Kristin Skrivervik i samtale med Hans Jørgen Wallin Weihe.

Kristin Skrivervik viser arbeider i utstillingen Poetry of Silence / Stillhetens poesi på Prosjektrom3

Kristin Skrivervik er født i Nordfjordeid og senere vokst opp i et av landets kaldeste strøk, i Nord-Østerdalen. Begge landsdelene har vært med på å forme henne som kunstner.

Kristin Skriverviks utdannelse fra SHKS, Statens Håndverk og Kunstindustriskole er fra vevlinjen og tegningene begynte som skisser til tekstiler i denne perioden, skisser til brikkevev i stort format, et eksperimentellt arbeid som hun tok diplom i. Arbeidet med vevmønstre, fiber o.l. har hun siden tatt med videre inn i tegningen i det valg av papir, tegnemateriell o.l. er av stor betydning for uttrykket, likedan erfaring med stofflighet.

Naturen er hennes største inspirasjonskilde på linje med musikk. Kort sagt lyd og bilde, noe som de senere år har ført til samarbeid med musikere og en rekke utstillinger under musikkfestivaler, sist Førde Internasjonale musikkfestival 2016.

Fra snøkrystaller til fugleflokkens form

Foto: Marit Brænd

I naturen søker hun ormgså opp mønstre, alt fra de mikroskopiske snøkrystallene til store fugleflokkers formdannende felt på himmelen. Skiftet mellom mikro og makroblikk har fulgt henne gjennom hele livet og har ført tegningene dit de er i dag. Veven ble, av forskjellige grunner valgt bort til fordel for kullet/pastellen/blyanten og papiret som har vært hennes medie siden 1983. Kristin Skrivervik arbeider intuitivt med naturen som kilde og erfaringsfelt og tegningene er alle etterbilder/etterklang av noe sett eller opplevet.

Fibre som tegner seg selv

Foto: Marit Brænd

I verket "The Poetry of Silence" har tekstilen funnet sin form i kombinasjon med tegningen gjennom trykk, foto og deretter inn i en 3D-film. Hun trykker diverse fiber i en dyptrykkspresse slik at fiberen så og si tegnet seg selv. Fibrene brukt kan være alt fra hestetagl til rester av en vedsekk fra farens vedskål. De blir så fjernet etter at trykkingen er over og kun preget står igjen på papiret. Filmen som vises i utstillingen er laget med utgangspunkt i disse fibertegningene og fotografert i forskjellig belysning. Disse er senere lagt inn i et 3D-program som utgjør en 1 time og 20 minutters stille, langsom og kontemplativ visning. Verkene har tittel "The Poetry of Silence" og ga tittel til utstillingen i sin helhet. 

Prof. Hans Jørgen Wallin Weihe og kunstner Kristin Skrivervik