Strunkeveko i Valdres 2019

Norges største sommerkurs i folkemusikk for barn og unge - Strunkeveko, er nå vel gjennomført. Hele 96 unge deltok på kursene i dagene 7. - 12. juli 2019 på Merket i Tisleidalen i Valdres. I tillegg til Strunkeveko, ble også Ministrunken arrangert - et sommerkurs for de aller minste med 55 deltakere.

Strunkeveko får deltagerne kyndig kursing av de beste lærerne. Kursdeltagerne får delta på og oppleve konserter, og ikke minst blir de unge deltagerne del av et trivelig folkemusikkmiljø - et fellesskap som kan vare livet ut. Sommerkurset i folkemusikk- og dans er en del av Jørn Hilme-stemnet og tilbyr kurs i alt fra munnharpesmiing, torader og hardingfele, til hallingdans og pardans. Uken ble avsluttet med en stor konsert på Fagernes regissert av Vegar Vårdal og Johanne Flottorp.

19 instruktører og fem frivillige ledet årets Stronkeveko, og kursleder Sivert Holmen sier han er veldig fornøyd med opplegget. Ikke minst setter Holmen pris på at kursene er flyttet fra Leira Folkehøyskole til Merket i Tisleidalen. På Meket har både instruktører og deltagere ekstra fine forhold for kurs og aktiviteter med blant annet kaserner, klasserom, kantine, og stort uteområde.

Foto: Alle bilder er tatt av fotograf Ingvil Skeie Jones / Jørn Hilme-stemnet

Les mer om Strunkeveko her.

Strunkeveko er støttet av Oppland fylkeskommune.

Vis mer