Vilde Kamfjord - produsent og programansvarlig for litteratur i DKS Oppland, er en av bidragsyterne til antologien «Les meg. Håndbok i formidling» Foto: Geir Dokken. Illustrasjon fra bokomslaget.

Litteraturen, språket - du kommer ikke utenom. Men hvordan kan litteraturen formidles? Til barn. Til ungdom. Til alle? Antologien «Les meg. Håndbok i formidling» gir gode råd og tips, og en av forfatterne i boken er Vilde Kamfjord - produsent og programansvarlig for litteratur i DKS (Den kulturelle skolesekken) i Oppland. Hennes bidrag fremholdes som et av de beste, kanskje bokas høydepunkt! Foto: Geir Dokken. Illustrasjon fra bokomslaget.

Vilde Kamfjord - produsent og programansvarlig for litteratur i DKS Oppland, er en av bidragsyterne til antologien «Les meg. Håndbok i formidling», som kom ut på ENA forlag i september 2016. Bidraget hennes trekkes frem som et av de beste.

– Hun er ekstremt tydelig: Dette forventer vi av deg som formidler, dette forventer vi av skolen som arrangør. Selv ble jeg mest overrasket over hvor lite jeg visste fra før om Den kulturelle skolesekken og hvor mye det er å lære om den. Jeg levde meg sånn inn i kapitlet til programansvarlig og produsent for litteratur i DKS Oppland, Vilde Kamfjord, at jeg må kalle det bokas høydepunkt, ingen får det til like suverent som Kamfjord, sier bibliotekar Thomas Brevik til nettstedet barnebokkritikk, og kaller boken "nødhjelp for formidlere" - med gode råd og tips til alle som vil formidle litteratur.

Eller som Kamfjord selv sier det: - Litteraturformidling i sin helhet er i endring, rollen som litteraturformidler – og tilrettelegger – likeså. Det er også bra. Ned med guarden, opp med døra! Vis meg hva du kan og hvordan du gjør det! God formidling fungerer som en veiviser inn i den potensielt ugjennomtrengelige litterære jungelen, og som døråpner inn til det stedet hvor alle gis anledning til å bygge selvtillit i møte med ordene. Med litteraturen. Med bøkene.

For selv om det garantert ikke finnes én bok som passer for alle, finnes det garantert en bok som passer. For alle. Sier Vilde. Og mener det. 

Vilde Kamfjord har jobbet flere år som produsent og programansvarlig for litteratur i DKS Oppland. Hun er for tiden også student ved forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt (NBI) og en av bidragsyterne til antologien «Les meg. Håndbok i formidling», som kom ut på ENA forlag i september 2016.

Les mer på sidene til Rikskonsertene og sidene til Barnebokkritikk.no

Vilde Kamfjord. Foto: Geir Dokken. Illustrasjon fra bokomslaget til boken Les meg! ENA forlag i september 2016.