Kulturblogger

Publisert: 12.mai
 • Maler og grafiker Hilde Grønstad Sunde - Foto:Inger Christine Årstad

  Hilde maler livet

  10.oktober

  – Selv om jeg jobber objektivt med komposisjon er det livet mitt jeg maler. Det er ikke til å unngå, sier hun. Maler og grafiker Hilde Grønstad Sunde (49) lar seg fascinere over tilbakemeldinger om at landskapsmaleriene hennes er så sterke at noen tror det har vært en mann som må ha malt bildene.

 • Maleriene til Annette Hveem Narum (44) er inspirert av at hun bor og har atelié i landbruksbygda Eina i Vestre Toten - Foto:Inger Christine Årstad

  Abstrakt arkitektur i landskap

  30.september

  Ett strøk for mye kan ødelegge balansen. Maler og grafiker Annette Hveem Narum jobber i kontrasten mellom orden og kaos. Verktøyet for å få motivet på lerretet ligger i det ene presise strøket, og det ene minimalistiske bruddet. – Det er en stor lykkefølelse når motivet sitter der det skal og jeg gir mye følelser i prosessen, sier Annette.

 • En sulten kunstnersjel - bygdekunstner og kunstbohem - Foto:Mette Vårdal (Vågå)

  En sulten kunstnersjel - bygdekunstner og kunstbohem

  16.september

  Å leve av kunst og kultur er et annerledes-yrke. I manges øyne en livsstil, en pasjon, en fritidssyssel, men ikke et egentlig yrke. Den romantiske ideen om geniet som lider for kunsten, den talentfulle som ga avkall på gården for å realisere kunstneren i seg, den hardtarbeidende bohemen som turnerte for dram og damer, den marginaliserte originalen. Hvordan står det til med den utøvende kunstneren/kulturutøveren i Oppland i dag, og hvordan ser opplendingen på de som lever av kunst og kultur i fylket?

 • http://www.kulturhistorie.no/ - Foto:Inger Christine Årstad

  Tida vår må brukes til å skape kunst

  23.juni

  «Mine beste perioder handler ikke om salg, men om tid til å jobbe». Når tre kvinnelige kunstnere diskuterer arbeidsvilkår, synlighet og økonomi, er konklusjonen at tida til å få være utøvende er det mest dyrebare. Møt billedkunstnerne Annette Hveem Narum (44) og Hilde Grønstad Sunde (49) og skulptør Beate Juell (52) fra Toten.

 • HTTP://BEATEJUELL.COM - Foto:Inger Christine Årstad

  Beate Juell – Skulptur

  14.mai

  Sveising, bæring og støp. Beate Juell lager serier av skulpturer. Den første leireskulpturen dekkes med gips som skal bli til former. Spenstige kurver i leire må ha innvendige stativ å klynge seg til. Metalltråder gir muskler til sjelettet. Se video om hvordan Beate former skulpturene sine.