Animasjonsfilmskaper Natalia Malykhina – tildelt arbeidsstipend for etablerte kunstnere

I juryens begrunnelse står det: Natalia Malykhina er en animasjonsfilmskaper med en varm fortellestemme og leken strek. Fra sitt animasjonsstudio hjemme i Saksumdal skaper hun spennende historier for de aller minste. Filmene som skildrer opplevelsene til Den Vesle Grå Ulven har fascinert både de yngste seerne på NRK Super og fagfolk på internasjonale filmfestivaler.

Kombinerer klassisk håndtegning og moderne dataanimasjon

Stipendmottakeren er født i 1971 og kommer fra den store byen ved Taigaens østlige skogkant, Vladivostok. Derfra gikk ferden til filmstudier i Moskva. I løpet av sin karriere har hun arbeidet ved animasjonsstudioer både i den russiske hovedstaden og Budapest. På sin CV har hun sterke merkevarer som Gubben og Katten, Kaptein Sabeltann og en animert versjon av Mr. Bean. Ved å kombinere klassisk håndtegning med moderne dataanimasjon, har hun skaffet seg et stort nettverk av samarbeidspartnere og fagfolk ute i Europa.

Ny serie på tegnebrettet

Ved siden av å fullføre historien om Den Vesle Grå Ulven, er det en dramatisk historie fra Arktis som i øyeblikket ligger på tegnebrettet. Her legger vi ut på en lang og dramatisk reise i det kalde og ugjestmilde landskapet sammen med isbjørnungen Ursa, som ikke kan finne mammaen sin. Gjennom denne modige og sjarmerende hovedkarakteren trekker hun barnas oppmerksomhet på inkluderende vis mot konsekvensene av menneskeskapte klimaforandringer, samtidig som hennes sikre pennestrøk hyller lyset og skjønnheten i det polare landskapet.

Stipendet er på kr 200 000