Dokumentarfilmskaper Barbora Hollan – tildelt stipend til unge kunstnere

I juryens begrunnelse heter det: Stipendet tildeles en 29 år gammel dokumentarfilmskaper fra Lillehammer: Barbora Holland. Holland ble våren 2018 uteksaminert fra dokumentarlinja på Den Norske Filmskolen og har tidligere studert stillsfotografi i Tsjekkia.

Hun er talentfull og meget arbeidsom, og har flere prosjekter i produksjon og utvikling - om barnehjemsbarn i Nepal, om aktmodeller, om verdens beste kvinnelige elvekajakkpadler, og ikke minst filmen hun lager om sin egen mor som oppholder seg i USA som medisinsk flyktning.

Spennende ny stemme

Kombinasjonen av åpenhet, nysgjerrighet og sterk innsikt i det visuelle, gjør filmskaperen til en spennende ny stemme i norsk dokumentarfilm. Hun lager gjerne filmer om sterke og fascinerende kvinner, og blir dermed del av den stadig sterkere gruppen av kvinnelige dokumentarfilmskapere som forteller disse viktige historiene.

Styrker filmmiljøet i Lillehammer

Stipendmottakeren har også brutt et mønster som gjelder studenter som er ferdige med utdanningen på Filmskolen. Hun følger ikke hovedstrømmen inn til Oslo, men har i stedet valgt å etablere seg sammen med Lillehammer-filmskaperne i Filmbanken. Med sin offensive holdning, positive væremåte og profesjonelle tilnærming bidrar hun til en styrking av det lokale filmmiljøet.

Stipendet erpå kroner 50 000.