Koreograf, danser og gründer Hallgrim Hansegård – tildelt arbeidsstipend for etablerte kunstnere

I juryens begrunnelse står det: Arbeidsstipendet tildeles en koreograf, danser og gründer fra Valdres. 38-åringen har en lang og mangfoldig karriere bak seg og er kjent for modige og lekne prosjekter på tvers av fysiske, mentale og kulturelle grenser. Gjennom en rekke prosjekter og samarbeid har han synliggjort den relativt ukjente, lokale dansetradisjonen Halling på internasjonale scener så vel som gjennom verdensomspennende dataspill og tv-program.

Arbeider aktivt med rekrutering og nye prosjekter

Arbeidene hans er framført i mer enn 30 land, sensurert av den katolske kirken i Italia og sett av flere millioner på YouTube. I 2006 etablerte han FRIKAR, et dansekompani som har arbeidet med og på tvers av sjangre som halling, break dance, capoeira og nysirkus. Han jobber også aktivt med rekrutering og har etablert Frikar-akademiet AS, Fjelleik-prosjektet ved Valdres vdg og Toppidrett FRIKAR ved samme skole og talentutviklingsprogrammet FRIKAR X i samarbeid med Talent Norge.

Dans inspirert av håndverkstradisjoner

Til tross for at han har oppnådd mye og satt varige spor etter seg allerede er stipendmottakeren fortsatt på leting etter nye uttrykksformer og kunstnerisk fornyelse. Nå ønsker han å eksperimentere med nye måter å konstruere dans på, forankret blant annet i eldgamle håndverkstradisjoner fra hele verden. Inspirert av håndverkformer, 20-tallets avantgarde og 80-tallets dekonstruksjonisme, ønsker han å skape en mer uforutsigbar, unik og tydelig dansekunst og å bli en enda mer markant stemme innenfor den europeiske samtidsdansen.

Et kunstnerisk og kreativt kraftsentrum

Stipendmottakeren er et kunstnerisk og kreativt kraftsentrum i vår region. Han har skapt unike arbeider og et særegent kunstnerskap som Oppland fylkeskommune er svært glade for, både på regionens vegne og på dansekunstens vegne.

Stipendet er på kr 200 000.