KunstnerresidenserDreamvalley - Drømmedalen

AiR - Dreamvalley

Sabeth Kerkhoff  - Vivienne Amrein
Dreamvalley - Drømmedalen øko-kunstnerresidens for profesjonelle kunstnere har en grønn profil og ligger i fjellbygda Sollia ved Rondane.

Dreamvalley - Drømmedalen

Besøksadresse:

Finnstadveien 492
2477 Sollia

Postadresse:

Finnstadveien 492
2477 Sollia
<p><img title="Drømmedalen kunstnerresidens" alt="Drømmedalen kunstnerresidens" src="/link/f5a6b73d4daa4065a0339be4f95cac81.aspx" height="447" width="675" /></p>
OM KUNSTNERRESIDENSEN

Drømmedalen kunstnerresidens har en grønn profil og ligger i fjellbygda Sollia ved Rondane. Tina Mareen Buddeberg driver stedet, hun er selv billedkunstner og arbeider med relasjonell kunst. Gjestende kunstner i programmet opplever det relasjonelle kunstverket Drømmedalen - et levende sted med besøkende og praktikanter som vil prøve ut en mere bærekraftig livsform med veganmat og lavkarbofotavtrykk i alle ledd. Å knytte kunst og økologi opp mot hverandre belyser menneskets relasjon til natur og livsmiljø. Gjestende kunstnere erfarer et tett samliv med en halvvill hesteflokk og med den omkringliggende naturen. De lever i et miljø der dyrking og sanking av urter, flokkutflukter i villmarken, langsomhet, stillhet, jordnærhet og yoga - aktsomhetsmeditasjon er daglig praksis. Dette gir billedkunstnere en unik mulighet for å utfordre egne etablerte måter å leve og forholde seg til naturen på. Utstillingsmulighet i Galleri Drømmedalen og verksted for barn og unge inngår i programmet.

Bolig og verksted

Kunstnerne bor i enkle hytter med vedovn og strøm. Matlaging foregår i hovedhusets kjøkken eller i stedets utendørs-kjøkken. En sæter med tilhørende verksted er en fin mulighet for de som ønsker å trekke seg tilbake. Kunstnere har dessuten tilgang til arbeidsbord på atelieret, og til et verksted med høvelbenk og håndverktøy. Stor-Elvdal Fellesverksted for Treskulptur og Innovativt Arkitektur befinner seg i bygda. Gården har ingen egen bil men kjører til butikken 1-2 ganger i uka.

Målgruppe

Målgruppe er alle profesjonelle billedkunstnere. Kunstnere som arbeider med grønne verdier, økologi, naturrelasjon og klimaspørsmål er prioritert.

Tidsrom

Et gjestekunstneropphold i Drømmedalen strekker seg utover ett år med start om høsten. Det forventes at kunstneren oppholder seg i Drømmedalen i minst fire uker fordelt over året.

OM VERTSKAPET

www.dreamvalley.no

PRAKTISK INFORMASJON

www.dreamvalley.no

DREAMVALLEY PÅ NETT

www.dreamvalley.no