KunstnerresidenserSnekkarlemmen kunstnerresidens

AiR - Snekkarlemmen

Kristin Skrivarvik
Snekkarlemmen er en kunstnerstyrt residens med vekt på dans og scenekunst, men også litteratur og musikk.

Snekkarlemmen kunstnerresidens

Besøksadresse:

Snekkargarden, Gata 29
2540 Tolga

Postadresse:

Snekkargarden, Gata 29
2540 Tolga

Telefon: 90 93 95 56

<p><img title="Snbekkarlemmen AiR" alt="Snbekkarlemmen AiR" src="/link/d4567edca96e48f4bd7903518c56a944.aspx" height="506" width="675" /></p>
OM KUNSTNERRESIDENSEN

Snekkargarden gjestehus & Snekkarlemmen kulturlåve

Snekkargarden ligger i den gamle Gata på Tolga som vokste fram for 350 år siden da Røros Kobberverk anla smeltehytta i bygda og er innenfor Cirkumferensen en del av verdensarvstedet Røros. 

Gata og omkringliggende områder mot nord består i stor grad av gamle hus med arkitektonisk slektskap med bebyggelse i Bergstaden og med en stemningsfull ro.

Tunet ligger ved Glomma, Norges lengste elv og er omgitt av vakre fjellområder med rikelig mulighet for korte eller lengre vandringer. Det er fiskemuligheter i elva, flere fjellvann og tjønner omkring i fjellet.

Stedet består av et gjestehus med fem soverom, stue/peisestue, kjøkken, bad, toalett og veranda. Huset har stabil nettilgang. Det finns en liten boksamling i gjestehuset.

Tunet består ellers av et fjøs med atelier (privat) og en låve, Snekkarlemmen kulturlåve, (totalt 200 m2) som i 2020 er nyrestaurert med bl.a. et 100 m2 nytt gulv, et stabbur i 2 etasjer som også kan brukes som skrivestue sommerstid, et uthus og Kristins eget hus.

Gjennom året huser Snekkargarden i februar hester i fjøset og lasskjørere i gjestehuset på vei til Rørosmartnan, en stemningsfull opplevelse i vintermørket og en lokalmatdag i september hvor de fleste tun i Gata er fyllt opp med alskens kortreiste godsaker fra regionen, dyreauksjoner m.m. I kulturlåven har det siden sommer 2017 vært holdt mange arrangementer fra filmvisning, konserter, samtidsdans, jubileer, teaterforestilling m.m.

Ettersom låven er uisolert vil prosjekter der måtte legges til perioden mellom mai og oktober. Dette gjelder selvfølgelig ikke forfattere som kan benytte gjestehuset hele året.

Låven/lemmen er vakkert restaurert, har en meget god akustikk (uttalelse fra profesjonell musiker) og egner seg i særlig grad for dansekunstnere, musikere, sangere, skuespillere og  performancekunstnere, men også tverrfaglige grupper, prosjekter med visuelle kunstnere som trenger store rom og kunstnere som ønsker å holde workshop. Gjestehuset egner seg godt til forfattere som ønsker et opphold i ro og kontemplasjon. 

OM VERTSKAPET

Kristin Skrivervik, billedkunstner, har siden hun kjøpte stedet i 2016 bygget opp et gjestehus og en kulturlåve for visning av dans og teater, for konserter og tverrfaglige prosekter og for arbeid innen visuell kunst i storformat. Snekkalemmen har siden 2017 hatt en mengde prosjekter fra filmvisninger/filmpremiere til samtidsdans, teaterforestillinger, konserter, jubileer og m.m. Fra 2020 har stedet status som kunstnerresidens med støtte fra Innlandet fylkeskommune. 

Kristin Skrivervik - Naturen er grunnlaget for alt i min kunst

PRAKTISK INFORMASJON

Det går jevnlig tog og/eller busser mellom Oslo og Trondheim forbi Tolga. Det er kun en halv times kjøring med bil til bergstaden Røros som har verdensarvstatus og 20 minutter til tettstedet Tynset.

Tre timers togtur til Trondheim og 41/2 time til Oslo. For å komme seg til fjells må man leie bil. Residenshaver vil være behjelpelig med dette.

Både bergstaden Røros og stasjonsbyen Tynset har et rikt utvalg av butikker. Tolga har også et kommunehus, bibliotek, bank, matvarebutikk, legekontor og tannlegekontor. 

Tøysentralen galleri, drevet av Helga Storbekken ligger kun minutter herfra og holder utstillinger og andre arrangementer i sommerhalvåret med kunstnere fra hele Norge samt andre tverrfaglige prosjekter. Vi har jevnlige samarbeid med hennes galleri. 

Olsok i Tolga er en tradisjonell 10-dagers happening i juli hvert år med mange arrangementer i sentrum og i bygdene rundt - fra ustillinger, konserter, dans på lokalet, teater, fjellvandring, seterbesøk og mye annet.

Oppholdet i Snekkargarden gjestehus koster 500 kr. pr person pr uke for strøm, internett, sengetøy og vask.

Ellers bistår residenshaver med annen hjelp under oppholdet, bl.a. bruken av kulturlåven og i forberedelser til konsert/forestilling o.l. Kunstnerne har gjestehuset i sin helhet til sin disposisjon med selvhushold. Reise og materiell bekoster kunstnerne selv. 

Det tas imot søknader fra kunstnere fra alle de nordiske land som har medlemskap i en kunstnerorganisasjon, alene eller sammen i grupper.

Det er en forutsetning for opphold her at kunstnerne formidler prosjektet/del av prosjektet i form av en konsert, danseforestilling, opplesning e.l. for et publikum her i regionen før residenstidens slutt, eventuelt i etterkant i en avtalt periode. Det kan også være ønskelig å involvere barn og unge i en workshop under perioden.

 

Vennlig hilsen

Kristin Skrivervik

Snekkargarden, Gata 29/31, 2540 Tolga

Mob.: 90 93 95 56. 

Epost: krskr@online.no

Facebook: Snekkargarden gjestehus / Snekkarlemmen kulturlåve. 

Søknad sendes til krskr@online.no og må inneholde:

  • Personlige data: Navn, adresse, tlf., mob., mailadresse, fødselsår, evn. webside, facebookside, profesjonsmedlemskap.
  • Send ved c.v. og  vis gjerne til foto, video, lydfiler, publikasjoner.
  • Enkel prosjektbeskrivelse for arbeidet under oppholdet.
  • Ønsket oppholdsperiode.
SNEKKARLEMMEN PÅ NETT

Kristin Skrivervik på YouTube:

  • Helt nær - AnneLande og PerHusby, KristinSkrivervik:tegninger

https://youtu.be/3BOPxxXIdYo

  • UpBeat Stuff#15 - WHITE  - The North Stars Series in New York. Utstillingsåpning på Lower East side i NOoSPHER Arts - gruppeutstilling fra Norge.

https://youtu.be/qZ-IWwSlb6Q

  • Lost in the stars med Anne Lande, Per Husby og Konrad Kaspersen - samarbeid med mine fibertegninger både til booklet og omslag. I tillegg ble laget en 3D-film av arbeidene.

https://youtu.be/M2DiJy0VL5U

  • Jeg var festivalutstiller under FØrde Internasjonale musikkfestival i 2017. Innslag av strupesang fra Grønland under utstillingsåpningen. Evie Mark and Beatrice Deer in Førde, Norway

https://youtu.be/WZr-fLoyTP8

 

Kristin Skrivervik på FB

Snekkargarden gjestehus

Snekkarlemmen kulturlåve

Kristin Skrivervik - Naturen er grunnlaget for alt i min kunst