Det digitale biblioteket – bibliotektjenester til innbyggerne - ny ressurssiden åpen for alle

Begynner du å gå tom for lesestoff? Skulle du hatt en ny lydbok? Kanskje du savner din vanlige bibliotekstur? Men biblioteket er stengt – for nå er det Koronatid og smittevernhensyn som teller. Ikke fortvil! Når du ikke kan komme til biblioteket, kommer biblioteket til deg. Innlandet fylkesbibliotek har nemlig utviklet en ny nettside som skal samle lokale og nasjonale digitale bibliotektjenester til nytte for innbyggerne.

Stengte bibliotek er et demokratisk problem. Som følge av koronakrisen har alle bibliotek i Norge stengt for fysisk besøk. Å sikre befolkningen gratis tilgang til kunnskap og kultur, samt være arenaer for formidling og debatt i lokalsamfunnet, er bibliotekenes viktigste samfunnsoppdrag.

Fylkesordføreren glad for nye digitale muligheter

Fylkesordfører i Innlandet Even Aleksander Hagen er glad for at fylkesbiblioteket nå samler både nasjonale og lokale digitale tjenester for innbyggerne i Innlandet.

– Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse koronatider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i, og å bruke de digitale bibliotektjenestene. Bibliotekene i Innlandet har mange dyktige og kreative medarbeidere, og jeg blir imponert av å se nye gode løsninger for leseglade innlendinger, sier fylkesordføreren.

 

Les mer på Innlandet fylkeskommunes sider her. 

Gå direkte til Digitale bibliotekstjenester for Innlandet her. 

Hør digitale foredrag fra Nasjonalbiblioteket her. 

Vis mer